Erenli Mahallesi Web Sitesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fındık Üreticileri “Cenaze Namazlı” Eylem Yaptı

3 yıl önce
838 kez görüntülendi

Fındık Üreticileri “Cenaze Namazlı” Eylem Yaptı
Reklam

Ordu’da bir grup üretici, fındık fiyatının düşük olmasına dikkati çekmek amacıyla “sela” okuyup “cenaze namazı” kıldıktan sonra bir çuval fındığı toprağa gömdü.
Ordu’lu çiftçiler düşük fındık fiyatlarını ilginç bir yöntemle protesto etti. Korgan ilçesinde Hasan Yiğit ile Sami İsen, fındık fiyatının son günlerde düştüğü gerekçesiyle bir grup üreticiyle bir araya geldi.

SELASINI OKUDULAR, MUSALLA TAŞINA KOYDULAR

Yiğit ile İsen, bir çuval fındığı tabut içine koyarak Merkez Odayanı Camisi avlusuna getirdi. Burada “sela” okuyan üreticiler, daha sonra içinde fındık olan tabutu musalla taşına koydu.

Musalla taşı önünde saf tutan üreticiler, “cenaze namazı” kıldı. Ardından tabutu omuzlarına alarak ilçe mezarlığına getiren üreticiler, bir çuval fındığı toprağa gömdü.

“ADI FINDIK, TOPRAKTAN DOĞMA BAHÇEDEN OLMA”

Üreticiler, gömdükleri fındığın üzerine çaktıkları ahşaptan mezar taşına ise “Adı: Fındık, topraktan doğma, bahçeden olma” yazdı.

Yiğit ve İsen, fındık için gerçekleştirdikleri cenaze töreni görüntülerini sosyal medya hesaplarında da paylaştı.

Üreticilerden Hasan Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatının istedikleri gibi olmadığını belirterek, “Biz de düşük fiyatlara dikkati çekmek için böyle bir yola başvurduk. Umarız yaptığımız iş amacına ulaşır.” dedi.

Sami İsen ise fındık fiyatının bir an önce 15 lira seviyesine çıkmasını arzu ettiklerini söyledi.

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık